Robots programmeren en je naam stappen

De getalknappe kinderen van de talentenklas zijn slimme Sjarels en Charlottekes. In de zolderklas pinkten vreemde lichtjes en biepten de computers non-stop. De leerlingen leerden er programmeren en zelf computerspellen maken.  Een zot kat-en-muisspel of ‘cupcake pong’. Je moest er voorzichtig zijn of de M-bots reden er over je tenen!

Enkele Runkeepers tekenden een kip op de wegenkaart van Wijgmaal. Daarna gingen ze die tekening ook echt stappen op straat. Een smartphone hield hun reisweg bij. Ronan stapte zo ook zijn naam op het Rietensplein.

Wil jij zelf leren programmeren? Dat kan! Coder Dojo leert het jou. GRATIS! Je hebt Coder Dojo’s overal in Vlaanderen. In Rotselaar bijvoorbeeld. 25 november 2017 kan je daar een kijkje nemen. Maar neem gerust al eens sneller contact met hen op via de site.

Enkele kinderen werden dokter. PC-dokter. We hebben nu vier teams van leerlingen die meester Dieter elke dinsdag zullen helpen om de computers op school te onderhouden.

Straf volk! Het was een leuke namiddag.