Maak kennis met Oostrem!

Hallo,

vorige week leerden we nieuwe mensen kennen in de talentenklas. We trokken met de samenknappe leerlingen richting dagcentrum Oostrem in Wijgmaal. Zij willen je aan enkele mensen voorstellen.

Samen met Alexandra en Claude zijn we de banaan en chocolade in stukjes aan het snijden. Alexandra is een heel mooi, jong meisje. Ze houdt van koken.

 

 

Toffe mensen daar bij Oostrem. Jaimy kreeg zomaar een dikke knuffel van Hayri.

 

 

Hier kregen we uitleg over de beperking die deze mensen hebben. En ook wat ze in het dagverblijf doen. En wat wij dus ook gingen doen. Wij hebben kaartjes gemaakt, koekjes gebakken en SMOG geleerd. We doken gezellig in de zetel met Nathalie.Hier zie je Mieke en Marieke. Marieke is het hoofd van de afdeling. Ze maken er bij de crea kaartjes die ze verkopen. Zo verdienen ze geld om materialen en andere dingen te kopen. Mieke kan niet zo heel goed praten. Ze helpt mee om de kaartjes in elkaar te steken. Ze koopt kaartjes en geeft ze dan aan haar familie.

 

 

 

Hier waren we de gebaren aan het doen. (SMOG) We vonden het heel leuk om met de mensen van Oostrem memory te spelen. Logopediste Inge leert de mensen in Oostrem SMOG zodat iedereen elkaar beter leert verstaan. Hayri kan het goed uitleggen. Met SMOG maakt hij zichzelf extra verstaanbaar.

 

 

 

Diane en Marc toonden ons hoe je de SMOG-gebaren moest doen.

James is 34. Hij houdt van paardrijden. Net zoals vorig jaar doet hij ook dit jaar mee aan de paralympics. Hij is zelf ook meester in een lagere school. Hij vertelt er verhalen aan de jongsten. Of hij helpt kinderen die niet zo goed kunnen lezen. Hij heeft veel humor. Als we vast zaten bij het kaartjes naaien, kon hij ons prima helpen.

 

Het was een heel leuke uitstap!